Over ons

De Jachthoornblazers Sint Hubertus Nieuwenhagen is een hechte vriendengroep met als gemeenschappelijke passie de jachthoornmuziek. 

De doelstelling van onze vereniging is de bekendheid van de jachthoorn en de vaardigheid van het jachthoorn blazen te vergroten, en het ijveren voor de instandhouding en verbreding van de kennis van goede jachtgebruiken in het algemeen. 

Op het ogenblik maken wij met veertien blazers in vier stemmen vooral muziek op de parforcehoorn, dit in tegenstelling tot de meeste jachthoornblazers-korpsen die de kleinere plesshoorn bespelen. De plesshoorn bespelen wij ook maar dan vooral bij de jachtsignalen. 

 

De jachthoornblazers bieden met hun parforcehoorns een breed palet aan muziek aan. Vooral muziek die aansluit bij de jacht zoals Hubertusmissen, maar ook hoornmuziek die meer voor vertier en plezier geschreven is. Wij verzorgen de muziek bij jachten, jachtdiners, Hubertusmissen en andere andere gelegenheden op het kruispunt van cultuur en natuur.

 

Hubertusmissen


Traditioneel (al meer dan 30 jaar) luisteren de jachthoornblazers 
de H. Mis ter ere van Sint Hubertus in Gulpen op, in het weekend van of na Sint Hubertus.

Dezelfde dag (ook al meer dan 30 jaar) luisteren de jachthoornblazers  ook de Hubertusmis op in Dalheim/Bad Wünnenberg in het Sauerland.

De jachthoornblazers  luisterden ook al Hubertusmissen op op Kasteel Hillenraed bij Swalmen, in Frelenberg (D), in Doenrade, in Schinveld en in Kuringen (B).