Geschiedenis

Op woensdag 2 januari 1980 kwam geheel spontaan een groep van vier personen samen op het adres Wilhelminastraat 23 te Nieuwenhagen. Allemaal hadden ze dezelfde hobby namelijk de jacht en alles wat daarbij hoort, inclusief de natuurlijke signalen van het jachthoorn. Doel van deze samenkomst was proberen muziek te maken op de jachthoorn.  De vier blazers van het eerste uur waren Jo Silvertant, Gerrie Sentjens, Jef Silvertand en John Bertram. Binnen één jaar kwamen daar Mathieu Simonis, Nico Klasens, Jo Schindhelm, Harry Brull en  Pierre Schulteis bij. Na een jaar werd de eerste Hubertusmis gespeeld.

Sinds 1980 zijn er veel mooie momenten geweest. Zo werden verschillende Nederlandse Kampioenschappen behaald, recentelijk nog in 2016 in Vlodrop. Ook de buitenlandse concertreizen zijn steeds hoogtepunten, zoals de reizen naar Potsdam in 2008, Pfronten in 2010 en Bamberg in 2016. Ook de koninklijke onderscheiding in 2001 die, de in maart 2005 overleden, Hein Vermeulen verdiende hoort bij die hoogtepunten. Net als ons zilveren jubileum in 2005. Ook in de Euregio hebben we al vele mooie concerten mogen geven zo waren we bijvoorbeeld al te horen in Tongeren (B), in de Maastrichtse Sint Servaas en tijdens Chateau Maestricht. 

Helaas waren er ook minder leuke momenten. In de loop der jaren zijn verschillende leden en ere-leden overleden. Zij allen hebben meegebouwd aan onze vereniging en hem gemaakt tot wat hij nu is. Zij zullen dan ook niet vergeten worden en ze worden jaarlijks herdacht tijdens onze eigen Hubertusmis.