Terug
 
Startpagina
 
 
Naast de jachthoorn bespeelt de webmaster - Wim Slangen - ook de trompet. Dat doet hij bij de Jeeteberger Highländer, een sjpasskapel annex carnavalsgroep met een behoorlijk lange traditie in de het Kerkraadse. U leest meer over de Jeeteberger en andere zaken op deze pagina's.

Blazen op een koperen hoorn is een schone zaak. Zelf er een maken van een runderhoorn was een uitdaging die nog open stond. Het verslag van het maken van mijn eigen hoorn.


Een aantal dagen mee op (drijf)jacht leverde ook een verhaal op.

 
Het jagerslatijn; voor de grap.


Een andere hoorn dankt zijn naam aan de Tweede Wereldoorlog: het Meyersche Jagdhorn.


De Jeeteberger Highländer in het kort.


Omdat een lid van de sjpasskapel ook lid was van het Kerkraadse 36
er Regiment, dit verhaal over dit Kerkraadse Regiment voor wie we op 19 januari 2008 de HMis opluisterden bij hun de 3x11-jarig bestaan.


Nog een paar stukken historie. Over twee in de Tweede Wereldoorlog neergestorte vliegtuigen van RAAF 460: een in Kerkrade en een in Schinveld. 
Samen met Peter Heckmanns zocht ik de 'bits&pieces' in Kerkrade bijeen. In Schinveld deed ik dat samen met de in 2004 overleden Pierre Dela Haye. 


En over Ailbertus, de stichter van de abdij Rolduc. Omdat de abdij door haar groei en bloei veel betekende voor Kerkrade. Maar vooral omdat in 2004 gestart is met de zaligverklaring van Ailbertus.


Donald Paul Breeden kwam in mei 2016 in mijn beeld in het kader van ‘Faces of Margraten’. Hij wordt vermist boven mijn geboortedorp Eygelshoven sinds 14 oktober 1943. Samen met Jeanne Venturino en Sue Moyer vond ik zijn familie en zijn foto en meer.


Als herinnering aan een oud feest in mijn geboortestreek, een pagina over Sint Barbara, patroon van de mijnwerkers en van de artilleristen zoals ik pas tijdens mijn diensttijd begreep.


Onze wintervakanties in Adelboden (CH) een skidorp dat ik skiënde blazers of blazende skiërs warm durf aan te bevelen.

Het verhaal van de dood van Leny Abweiler is vaak verteld door haar zus, mijn schoonmoeder. Naast het verlies van een zusje was er ook de pijn dat Leny nergens als oorlogsslachtoffer bekend of erkend was.


Bent u op zoek naar mijn familie-achtergrond dan is het laatste knopje voor u.
Mijn opa en oma - Herman Slangen en Anna Catharina Haeren - en mijn vader Leo vindt u op pagina
XI bij nr 70.


         

 

De webmasterpages