Startpagina
 
Terug
 
 

Im memoriam - Sjeng Dassen


Op dinsdag 29 augustus 2017 is ‘ozze Sjeng’ Dassen op 77-jarige leeftijd overleden. Sjeng was sinds 1988 lid van onze vereniging en blies mee op de 4de partij.
Het ging al een tijdje niet goed met Sjeng zijn gezondheid, maar zijn overlijden overviel ons allemaal.

De uitvaart van Sjeng was zaterdag 2 september om 10.30 uur vanuit de H.Jozef-kerk in Waubach;
Kerkstraat 31, 6374 HH Landgraaf.
Op verzoek van Sjeng en Billa luisterden wij zijn uitvaart mee op. O
m zo Sjeng de laatste eer te bewijzen.
                                                      


In 2013 vierden wij dat Sjeng 25 jaar lid was van onze vereniging. Want in februari 1988 startte hij zijn zijn lidmaatschap van de Jachthoornblazers van Sint Hubertus. Sjeng stond sindsdien ‘vast’ op de 4de partij; de partij waar de oudsten en de jongste bijeen staan.


Sjeng bleek in al die bijna 30 jaren een meer dan plichtsgetrouw lid; een topper qua deelname aan uitvoeringen en jarenlang de trouwste bezoeker van de repetities.
Sjeng was ook secuur op ons blazers; zo lette hij er op dat we onze uniformen juist en correct droegen. En zorgde hij ervoor dat we in de juiste volgorde de kerk of zaal inliepen voor een optreden. Zodat ook onze ‘opkomst’ er gelikt uit zag.

Een bijzondere taak van Sjeng was de belpartij tijdens de consecratie wanneer we een Hubertusmis opluisterden.

Ook zorgde Sjeng - maar al te vaak samen met Billa - voor ons vaandel; ophalen in ons verenigingslokaal, meenemen naar de uitvoering, opzetten er erna weer de terugweg regelen.


Naast de parforcehoorn had ook de kleinere Plesshoorn Sjeng zijn aandacht. Vaak genoeg ging hij als blazer en drijver mee bos en veld in; zoals bij de drijfjachten in en rond Gemmenich. Daarbij ging ook zijn Plesshoorn mee; tussendoor mooi verpakt in zijn suéde-tas.

Met het overlijden van Sjeng verliezen wij een goede vriend,  blazer en trouw lid. Voor Billa, Ineke, Thei en de kleinkinderen is dat gemis veel groter. Wij wensen hen veel sterkte toe.