Startpagina
 
Terug
 
 

Im memoriam - Lutz Mundhenk


Op 3 september 2017 is onze oud-blazer en ere-lid Lutz Mundhenk
(* 24 april 1933) plotseling overleden in zijn woonplaats Krefeld (D).
Lutz werd in 1982 lid van onze vereniging toen hij als Luftwaffe-militair en hartstochtelijk jager bij de NATO in Brunssum was gestationeerd. Hij was een van de blazers die ons met zijn inzet regelmatig het Nederlands Kampioenschap bezorgde. Lutz stond in 1983 ook mee aan de wieg van onze inmiddels traditionele opluistering van de Hubertusmis in Dalheim (D).

Na zij pensionering bleef hij trouw vanuit Krefeld naar onze repetities en uitvoeringen komen. Maar met de jaren werd dat steeds lastiger voor hem. Voor de repetities in voorbereiding op de Hubertusmis in Dalheim maakt hij nog een heel aantal jaren een uitzondering.

Om al zijn verdiensten voor de vereniging, kreeg Lutz in 1995 een ere-lidmaatschap toegekend. Intussen zat hij ook in Krefeld niet stil en organiseerde hij daar met andere blazers ook een jaarlijkse Hubertusmis.

Bij zijn afscheid in november 2012 - hij was toen bijna 80 jaar - liet hij ons weten meer dan 30 jaar aan ‘heitere Stunden’ bij ons beleefd had en ook ‘herrliche Musik gemacht’.

Lutz bracht als persoon die ‘heiterkeit‘ ook mee naar onze vereniging. Daarvoor en voor zijn vriendschap en zijn inzet voor onze vereniging zijn wij hem zeer dankbaar. Onze gedachten gaan ook uit naar zijn lieve vrouw Katharina die nu zonder Lutz verder moet gaan.