Startpagina
 
Terug
 
 

Im memoriam - pastoor Con DoggeEre-lid pastoor Con Dogge op 75-jarige leeftijd overleden

Op 19 januari 2008 leerden wij pastoor Con (Cornelis, Johannes Anthonius, *4-9-1942) Dogge kennen. We luisterden toen de HMis op t.g.v. 3x11-jarig bestaan van het Kerkraadse 36er Regiment in de Vredeskapel van de zusters aan de Hoofdstraat. Con is hun aalmoezenier en Jacques Derks, toen penningmeester van het Regiment en eerder lid van de Jeeteberger Highländer, was ons contactpunt.

Die zaterdag leerde Con op zijn beurt onze hoornmuziek kennen en was hij niet meer bij ons ‘weg te slaan’. Elke woensdag-avond dat hij kon, ging hij mee naar de repetitie. Dan telde Con steevast eerst het aantal aanwezige blazers en zette hij dan de meegebrachte koffie en de benodigde kop-en-schotels klaar, vaak genoeg aangevuld met koekjes die Con dan zelf mee nam. En terwijl wij oefenden, genoot hij van de muziek, las een boek uit de schoolbieb of deed een tukje. Om al zijn verdiensten hebben we Con in 2015 tot ere-lid benoemd.

Jammer genoeg kregen we hem niet ‘zo gek’ om een keer met ons mee te gaan naar Dalheim of mee op een concertreis; zijn parochie was hem te dierbaar. Wel konden wij hem vaker van dienst zijn met het opluisteren van een HMis in zijn eigen kerk de O.L.V. van Altijddurende Bijstand. Zijn dienstbaarheid heeft Con lang volgehouden, ook toen hij al ziek was.

In december 2016 leek Con zijn gezondheid weer op orde, maar vlak daarna ging het toch weer mis. Een paar keer het ziekenhuis in en weer naar huis, werd uiteindelijk een laatste verblijf in het hospice ‘De Mantelhof’ waar hij door lieve mensen omringd op 1e Adventzondag 3 december 2017 is overleden.

Wij zijn blij dat we Con als vriend mochten hebben.
Dat Con mag rusten in vrede.